Mindfulness & Yoga 

Mindfulness is een praktische methode die leert om zonder oordelen de huidige situatie waar te nemen zoals die is. Er zijn zeer veel ervaringen dat Mindfulness stressreducerend en klachten en vermoeidheid verminderend werkt. Daarmee kan het een aanzienlijk positieve bijdrage aan het persoonlijk welzijn bieden indien het dagelijks wordt beoefend.


Als Mindfulness Trainer,
MBSR-trainer https://www.vmbn.nl/trainer/tanya-reitsma/

zal Tanya Reitsma tijdens de gehele behandelingen op een mindful manier werken. Dat wil zeggen, erkennen dat wat er is op een compassievolle manier. Uitnodigend om contact te maken met dat wat is. In de consulten zal dan ook veel aandacht besteed worden aan je interne houding ten opzichte van je klachten. De neiging om bij pijn, emoties en andere ongemakken vandaan te gaan is vaak groot. Door informatie te verschaffen over het nut van mindful aanwezig te zijn juist bij deze ongemakken zal er meer bereidheid ontstaan om dit proces aan te gaan. Mindfulness oefeningen zullen tijdens de behandeling worden aangeboden om dit proces te ondersteunen.

Het is niet altijd even eenvouding om veel tijd in jezelf te investeren als je dat niet gewend bent. Ook kan het niet gemakkelijk zijn om een vriendelijke houding naar jezelf te hebben. Een erkende mindfulness training van 8 weken wordt dan ook vaak aangeraden om dit op een milde manier te gaan ontwikkelen. In 8 weken (plus een stiltedag) komen verschillende manieren van meditatie aan bod; ligmeditatie, zitmediatie, loopmediatie en bewegingsmeditatie. Er wordt aandacht besteeds aan items zoals automatische piloot houding, de adem en stress en afweermechanismen.

Een voorproefje van een geluidsopname van Mindfulness, waar je in zou kunnen oefenen is de 3 minuten ademruimte: Speel de muziek af!

Yoga

Iyengar Yoga is genoemd na

ar de yogaleraar B.K.S. Iyengar. Hij heeft deze vorm ontwikkeld door jarenlang intensief te oefenen, door de oude geschriften te bestuderen en door les te geven aan duizenden en duizenden leerlingen over heel de wereld. Het is een actieve, zorgvuldige vorm van hatha yoga. Hatha is sanskriet voor zon-maan, de oeroude symbolen voor lichaam en geest. Yoga betekent eenheid. Hatha yoga is lichaam en geest tot eenheid brengen.

Al meer dan 13 jaar is Tanya Reitsma bezig met de beoefening van verschillende soorten yoga, waaronder Iyengar Yoga en Ashtanga Yoga. Het uitoefenen van de verschillende lichaamshoudingen (asanas) en de manier waarop je deze doet geeft veel informatie over je geestelijke gesteldheid. Een subtiele verandering in mentale houding kan veel veranderen in de lichamelijke houding en visa versa. De inzichten die Tanya Reitsma in haar leven vanuit de yoga heeft verkregen zullen tijdens behandelingen worden geintergreerd.


Natuurlijk Helend
Paramedisch Natuur-
Geneeskundig Therapeut
Tanya Reitsma
Groningen
Tel 06-24530070
info@natuurlijkhelend.nl